Herning Kommune satser atter på bevægelse og sundhed

Budgetforliget for 2020 slår fast, at der igen afsættes penge til at fremme bevægelse og sundhed i kommunen. Det sker som led i ’Bevæg dig for livet’-kampagnen

Sportsbaner, f.eks. denne, er bl.a. det, som de nye tiltag investerer i.
Foto: Mia Edith Brosbóll Dietrich

Af Carl Neimann

HERNING. Det er endnu en gang blevet besluttet, at Herning Kommune vil afsætte penge til, at ”få flest mulige borgere til at være fysisk aktive”. Det fremgår i budgetforliget for 2020 – præcis ligesom det var tilfældet i 2019.

Tiltagene er foretaget i samarbejde med DGI og DIF, og er et led i kampagnen, der går under navnet ’Bevæg dig for livet’.

I 2019 er der blandt andet blevet investeret i cykelruter, renovation af en kunstgræsbane i Vildbjerg og styrkelse af handicap-idrætten. Én, der har haft meget at gøre med projektet, er Karlo Brondbjerg, næstformand i ’Social- og Sundhedsudvalget’ i Herning Kommune.

”Efter kommunalvalget i 2017 talte vi meget om nødvendigheden af motion, blandt andet fordi at det også tit hænger sammen med, hvordan man har det mentalt,” siger han.

Fokus på breddeidrætten

Det fremgår af budgetforliget, at man håber, at de bevilligede penge generelt set vil have en positiv effekt på andelen af borgere i kommunen, der er fysisk aktive.

Et af de områder, hvor Carlo Brondbjerg virkelig mener, at man kan sætte ind, er ved at fremme breddeidrætten:

”Mange idrætsforeninger fokuserer på, at eliteidrætten tager medaljerne, og at det bagefter smitter af på bredden. Men mange unge dropper sporten omkring konfirmationsalderen, når de ikke tror, at de er gode nok. Vi skal væk fra den her kampsportsagtige tankegang. Det skal også være sjovt at bevæge sig sammen, og derfor skal vi have de her nye tiltag.”

Opbakning fra lokal forening

Hos ’HGF Gymnastik’ er der også opbakning at spore til de nye tiltag:

”Vi synes, at det er dejligt, at de afsætter penge til ’Bevæg dig for livet’,” siger Lis Brogaard, formand for foreningen.

HGF Gymnastik modtager i forvejen støtte i form af nogle tilskud, og det er Lis Brogaard meget tilfreds med:

”Med de støttemuligheder vi i forvejen har, så gør Herning Kommune det godt. Vi får eksempelvis tilskud til kurser, medlemstilskud og betaler ikke meget for at have tag over hovedet. Som gymnastikforening føler vi ikke, at vi mangler noget.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *