I Herning lykkes man med at holde ledigheden lav

Ledighedsprocenten i Herning er lavere end landsgennemsnittet. Den store industri i Herning er én af grundende til den lave ledighed.

Beskæftigelsesudvalget mødes månedligt i rådhuset. Foto: Peter Arve

Af Peter Arve

Køen til jobcenteret i Herning er ikke lang. Det skyldes til dels en målrettet indsats fra kommunens side, og et sundt sammenspil mellem erhvervslivet, jobcenteret og beskæftigelsesudvalget, mener Social- og beskæftigelseschef i Herning Kommune, Carsten Lagoni.

”Der er en tradition for et stærkt samarbejde mellem virksomhederne, jobcenterets udbud af arbejdskraft og de faglige organisationer,” siger han og understreger, at årsagerne til ledighed sagtens kan være mere komplicerede end som så.

Til dagligt beskæftiger Carsten Lagoni sig med at fremme samspillet mellem kommunen og de aktører, der er på arbejdsmarkedet.

Herning på andenpladsen

Interesseorganisationen Dansk Industri undersøger hvert år alle landets kommuner, for at kunne kåre Danmarks bedste erhvervskommune.

Kilde: Dansk Industri

I undersøgelsen fra 2018 var Herning at finde på andenpladsen kun overgået af nabokommunen Ikast-Brande. Det er en rangering, som også understreger, at der åbenlyst er en sammenhæng i samspillet mellem kommunen og erhvervslivet, og at det kan være en af årsagerne til den lave ledighed i Herning.

Hver eneste måned fremlægger Herning Kommune nøgletal på deres hjemmeside, hvor man kan danne sig et overblik over antallet af personer på kontanthjælp og sygedagpenge samt ledighedsprocenten. På hjemmesiden fremgår det, at ledighedsprocenten i Herning er på 3,1 procent, mens landsgennemsnittet ligger på 3,6 procent.

Investering i den høje beskæftigelse

Fra kommunens og forligskredsens side er der blevet afsat otte millioner kroner til beskæftigelsesindsatsen.

”Der blevet afsat en stor pose penge af det kommunale budget, som skal sikre at holde ledigheden lav,” siger formand for Beskæftigelsesudvalget, Tommy Tønning (A).

Herning vil fortsætte det målrettede arbejde for at få procentdelen endnu længere ned, og det gøres ved at fastholde det i forvejen gode samarbejde mellem erhvervslivet og kommunen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *