Iværksættercafé skal skabe grundlaget for nye erhvervssucceser i Herning

Herning Kommune vil i endnu højere grad understøtte iværksætteri, og det har fået Erhvervsrådet Herning og Ikast/Brande til at invitere til månedlige iværksættercaféer. Her kan byens nye erhvervsdrivende få gratis vejledning til opstartsprocessen af deres virksomhedsetableringen.

Til iværksættercaféen, der er etableret af Ehvervsrådet Herning og Ikast/Brande, er det muligt som iværksætter at få sparring på sin virksomhedsidé og møde ligesindede iværksættere.
Foto: Nicolai Sabro Hansen

Af Nicolai Sabro Hansen

HERNING. Iværksættere i Herning Kommune har fået endnu flere muligheder for at komme godt fra start i deres nye liv som selvstændigt erhvervsdrivende.

Erhvervsrådet Herning og Ikast/Brande har således etableret månedlige iværksættercaféer, som byens borgere kan udnytte, såfremt de overvejer at kaste sig ud i livet som iværksætter – eller måske allerede har gjort det.

Caféen tilbyder gratis vejledning fra Erhvervsrådets virksomhedskonsulenter og oplæg om mere tekniske emner fra Erhvervsrådets partnere, som eksempelvis Krifa og Nordea. Tirsdag fortalte de om at gå fra lønmodtager til selvstændig, og om at være klar til at tage det første skridt. Alt sammen i håbet om at skabe et grundlag for nye erhvervssucceser i Herning Kommune.

”Kommunen er naturligvis interesseret i at hjælpe byens iværksættere godt på vej, så der bliver skabt nogle gode, levedygtige virksomheder, som også vil resultere i flere arbejdspladser. Det vil nemlig skabe grundlaget for de virksomheder, der i fremtiden skal understøtte samfundet og erhvervsudviklingen”, siger Flemming M. Sørensen, virksomhedskonsulent i Erhvervsrådet.

Vejledning til alle typer iværksættere

Én af de iværksættere, der tirsdag mødte op på Innovatorium i Birk Centerpark, var Thorbjørn Sørensen, der driver virksomheden Ilures, som udvikler håndlavede gennemløbere til ørredfiskeri.

Med en forventet omsætning på 250.000 kroner i 2019, og otte forhandlere landet over, er han en af de deltagere til iværksættercaféen med en mere etableret virksomhedsidé.

Der er dog stadig hjælp at hente for iværksætteren, der til daglig læser en diplomingeniøruddannelse i forretningsudvikling.

”Målet i dag er, jeg skal have vejledning i at lave en kontrakt, der omhandler salgs- og leveringsbetingelser, som jeg skal bruge til nogle salg, der skal laves til efteråret. Jeg har snakket med nogle forskellige inden for markedet, om hvordan de gør, men jeg vil også have en, der kan se på det fra lidt afstand, og vejlede os i, hvordan vi bør håndtere det. Derfor tog jeg kontakt til Flemming, så jeg kan få hjælp til at få det helt på plads,” fortæller Thorbjørn Sørensen.

Iværksættercaféen afholdes en gang om måneden og forløber over en hel dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *