Lokal tøjvirksomhed vil skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

Tøjvirksomheden Knowledge Cotton Apparel, der har rødder i Herning, er en af de virksomheder, der siden grundlæggelsen har haft fokus på bæredygtighed. I dag springer flere og flere virksomheder med på den bølge, og hvis man skal tro brancheorganisationen Dansk Mode & Tekstil, så vil alle tekstilvirksomhederne have bæredygtig tankegang i fremtiden.

Foto: Søren Bach

Af Søren Bach

HERNING: Klimaforandringerne har fået os til at tænke en ekstra gang over tingene, og bæredygtighed er blevet en vigtig del af mange af de ting, vi foretager os. Det er et fokus, som også har nået tekstilindustrien, der i mange år ellers har været kendt som en stor klima- og miljøsynder.

Tøjvirksomheden Knowledge Cotton Apparel er en af de virksomheder, som har arbejdet med bæredygtighed i deres produkter, siden de blev grundlagt for lidt over ti år siden.

Var en ’ikke særlig pæn’ industri

Dengang var industrien ’ikke særlig pæn’, som indkøbschef, Anders Langhoff-Jensen, betegner det. Starten var hård, men det øgede globale fokus på klima og bæredygtighed de seneste år har været godt for virksomheden.

’’Det var en svær tid de første år, hvor salget var minimalt, men de sidste par år er det boostet. Vi oplever helt klart, at der kommet større fokus på bæredygtighed fra forbrugerne, og vi vil gerne være med til at præge industrien.’’

Klima er på alles læber

Administrerende direktør hos brancheorganisationen Dansk Mode & Tekstil, Thomas Klausen, oplever også, at bæredygtighed er blevet et vigtigt parameter for mange tøjvirksomheder.

Organisationen har selv haft fokus på emnet i omkring fem år og har nu rådgivere til netop det formål at rådgive de forskellige tøjvirksomheder om bæredygtighed.

’’Det sidste år til halvandet har bæredygtighed og klima været på alles læber. Virksomhederne har fundet ud af, at de er nødt til at gøre noget, og så har vi intensivt skubbet på, fordi bæredygtighed er fremtiden.’’

For Knowledge Cotton Apparel er det ikke nok, at tøjet i sig selv er bæredygtigt. De arbejder på, at de i fremtiden kan have fabrikkernes drift dækket af 100 procent grøn energi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *