Flere hjemløse i Herning bor på gaden

Antallet af hjemløse, der bor på gaden, stiger. I Herning Kommune drejer det sig om knap hver tiende. Det er mere end en fordobling i forhold til 2017. Det viser en ny rapport foretaget af Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

Knap hver tiende hjemløse i Herning Kommune bor på gaden. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Af Nicolai Sabro Hansen d. 09-10-2019

Antallet af hjemløse, der bor på gaden i Herning er steget. Det viser en ny national kortlægning af hjemløse i Danmark foretaget af Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

I 2017 blev blot fire hjemløse personer registreret som boende på gaden, men i den seneste rapport fra 2019 er det tal steget til 10. Det svarer til knap hver tiende hjemløse.

I alt viser rapporten, at 102 personer i kommunen er registreret som hjemløse, hvilket svarer til 1,1 hjemløs pr. 1.000 indbyggere. Det er lig landsgennemsnittet, men blot to mindre end i 2017.

Og det er ikke godt nok, erkender Tommy Tønning (S), formand for beskæftigelsesudvalget i Herning Kommune.

”Når der er 102 hjemløse, er det 102 for mange. Det er ikke noget, jeg på nogen måde er stolt over – hverken som politiker eller som formand for det udvalg, det hører under – og jeg vil gøre alt, hvad der overhovedet står i min magt for at nedbringe det igennem mit politiske arbejde.”

Formand vil halvere antallet af hjemløse med hjælp fra minister

Det høje antal af hjemløse gør Herning til den by i regionen med tredjeflest hjemløse pr. 1000 indbyggere – kun overgået af Århus og Horsens.

Tommy Tønning forsikrer dog om, at det er et vigtigt område for beskæftigelsesudvalget, der har store ambitioner med deres arbejde.

”Vi har allerede gjort en stor indsats på området, og det er fortsat på dagsordenen i Beskæftigelsesudvalget hver måned. Jeg vil gerne nedbringe tallet med 50 procent inden for de næste to år og sikre, at vi sætter fokus på de hjemløse på gaden, så vi eksempelvis kan få dem ind på byens herberg.”

Herning Kommune skal dog ikke klare strabadserne selv. Formanden for beskæftigelsesudvalget forventer hjælp fra både Christiansborg og byens herberg, varmestuer og andre organisationer, der hjælper hjemløse.

”Vores social- og indenrigsminister Astrid Krag har et hjerte, der er varmt for de hjemløse og udsatte, og hun har lovet, at der bliver sat penge af til os og de partnere, vi har inden for området, så vi har mulighed for at hjælpe disse mennesker.”

I alt blev 6.431 borgere registreret som hjemløse i Danmark i 2019.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *