’Kultur på Recept’ bliver et fast tilbud til kommunens borgere

Sårbare borgere vil stadig kunne benytte sig af Kultur på Recept tilbuddet fra næste år. Herning byråd har netop afsat penge i budgetforliget til at fortsætte projektet.

Byrådet vedtog budgetaftalen tirsdag den 8. oktober. Foto: Henrik Bagger/Scanpix

Af: Mads Ulrik Pedersen 09-10-2019

Kultur på Recept vil fortsat være et tilbud til kommunens borgere fra næste år. På den nye budgetaftale er der afsat 400.000 kroner om året til tilbuddet, der støtter sårbare borgere. Projektet startede i 2017 og skulle køre til og med i år. Resultaterne har været så gode, at det er blevet besluttet, at det skal have lov til at fortsætte.

”Projektet har vist sig at være livsforandrende for nogle af deltagerne,” siger formand for kultur- og fritidsudvalget Johs Poulsen (B). Derfor blev politikerne enige om, at det skulle køre videre. Det retter sig mod borgere, der eksempelvis er stressramte eller har en depression og derfor er i risiko for at blive langtidsledige.

Michelle Marie Østergaard Johnsen er projektkoordinator for Kultur på Recept, og hun er glad for, at byrådet har projektet på budgetaftalen. ”Det er penge, vi kan gøre et stort stykke arbejde for,” siger hun.

En positiv spiral

Igennem forskellige forløb, hvor borgerne eksempelvis går på et hold på Billedskolen eller Musikskolen, kan kommunens borgere få et løft – et pusterum i hverdagen. ”Egentlig har hovedformålet som sådan ikke kun været arbejdsmarkedsrettet. Men vores projekt er jo et skridt i den rigtige retning,”fortæller Michelle Marie Østergaard Johnsen.

”Vores formål har jo været at løfte deres livskvalitet og deres livsglæde. Og så kan man jo håbe på, at langtidseffekten er, at de kommer tilbage på arbejdsmarkedet,”siger hun. Og ifølge trivselsundersøgelser af borgerne er netop den målsætning lykkedes rigtig godt.

Johs Poulsen understreger også, at det ikke kun er arbejdsmarkedsrettet. Men deltagerne bliver igen i stand til at være herre i eget liv. ”Man bliver ikke klar til et fuldtidsjob fra dag ét. Men man kommer i gang med en positiv spiral frem for en negativ spiral,”siger han.

Alle pengene værd

Johs Poulsen er overbevist om, at det er alle pengene værd. ”Værdien på det menneskelige plan er i sig selv alle pengene værd,” siger han.

”Hvis folk kommer til at klare sig bedre og mere selvstændigt, så bliver de jo mindre afhængig af anden offentlig hjælp,”siger han med henvisning til, at det er en god måde at bruge pengene på.

Det kan projektkoordinatoren også skrive under på. ”De beskrivelser, deltagerne giver, har været virkelig flotte og rørende. Der er mange, der har fået en rigtig god effekt ud af at være med,” fortæller Michelle Marie Østergaard Johnsen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *