Scary House er også for børn

Fredag slår Scary House dørene op i Herning Centeret. Et læserbrev har sat spørgsmål ved, om det er skadeligt for børn at opleve. Men ifølge en børnepsykolog kan du roligt tage dit barn med på tur i spøgelseshuset.

Det er i Herning centeret det 90 kvadratmeter store “Scary House” åbner på fredag.
Foto: Peter Arve.

Af Mia Brosbøll Jensen d. 09-10-2019

På fredag åbner årets halloween tiltag i Herning centeret, ”Scary House”. Et læserbrev i Herning folkeblad stiller spørgsmål ved, om det er skadeligt for børn at opleve forestillingen. Spørger man center chef i Herning Centeret, Kim Lauritsen, er de ikke bekymrede for skræmte børn.

Vi laver netop to forskellige forestillinger hvor den ene er for alle, hvor det bliver meget mildt. Og så en for dem over seks år, hvor der sker lidt mere. Vi har haft huset før, så vi er helt trygge ved det.” siger han.

Det er nemlig ikke første gang, at de holder arrangementet. Sidste år var der også et halloweenarrangement med samme koncept, der det hed bare Spøgelseshuset.

Leg med fantasi

Læserbrevet stiller spørgsmålstegn ved, hvad der egentligt sker inde i hovedet på børn, der bliver udsat for et besøg i ”Scary House”. Ifølge børnepsykolog Emil Rask er der flere ting i spil, når børn bliver skræmte.

Emil Rask fortæller, at børn, særligt dem under seks år, kan have en tildens til at tro, at noget vil ske, hvis de er blevet bange for det. For eksempel den klassiske fortælling med et monster under sengen. Det kan godt være, at de ved, at der ikke findes monstre. Men når de ligger i sengen alene og får tanken om et monster underneden, så kan det føles som om de næsten er der.

”Sådan et spøgelseshus går jo ind og leger lidt med dette. De tager noget, der ikke normalt sker i virkeligheden, noget overnaturligt, og får det til at ske i en kontrolleret situation. Så potentielt set kan det hjælpe børn med at skelne mellem de to. De kan lege med fantasien og får mulighed for at bearbejde det.” siger Emil Rask.

Robuste børn

Skal du have dit barn med forbi ”Scary House”, er det godt at få talt om oplevelsen, fortæller børnepsykologen Emil Rask, der har speciale indenfor angstområdet.

”Det er ikke skidt, hvis børn bliver skræmt, men det er skidt, hvis de er helt alene med det. Kan man gå i øjenhøjde med børnene og hjælpe dem med at bearbejde det, fra deres eget barnlige, legende perspektiv så har man faktisk en mulighed for, at de kan gå fra sådan en situation mere robuste”

Hos Herning Centeret tager chefen, Kim Lauritsen, ikke læserbrevet ilde op, men inviterer i stedet indenfor i spøgelseshuset.

”Vedkommende, der har skrevet læserbrevet, skal være velkommen til at komme herud og prøve huset. Som i øvrigt er helt frivilligt, om man har lyst til at gå ind i eller ej”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *