Turister på krogen: Flere midler skal fremme lystfiskeri

I Midtjylland er interessen for fritidsfiskeri stor. Nu bliver der afsat flere penge til at gøre mulighederne bedre indenfor fiskeri. Det blev vedtaget ved gårsdagens byrådsmøde, hvor borgere nu kan glæde sig til bedre forhold ved Herning Kommunes vandløb.

En lystfisker kæmper for at hale en ørred op af Skjern Å. Foto: Tage Nielsen/Ritzau Scanpix

Af  Peter Arve d. 09-10-2019

Er man typen, der nyder at iføre sig et par waders, er der i den grad bid, hvis man nærlæser afsnittet om fritidsfiskeri i Herning Kommunes budgetforlig for 2020. Det er besluttet, at der skal gives 3 millioner kr. frem mod 2023 til at bygge Havørredens Hus, som skal være et nyt samlingssted for folk, der brænder for lystfiskeri.

Projekt Riverfisher laver ringe i vandet 

Når folk kommer kørende fra Tyskland med fiskestænger og fluefang, er det med til at sætte gang i hjulene i Herning. Lokale initiativtagere startede i 2016 projektet ’Riverfisher’ hvor de arbejder for at gøre Midtjylland til en attraktiv lystfiskerdestination.

Det er målet, at ’Riverfisher’ skal fungere som et egnsudviklingsprojekt med særlig vægt på at fremme lystfiskerturisme i kommunen. Lederen af ’Riverfisher’, Kenny Frost, forklarer, at projektet forhåbentligt vil skabe vækst blandt små og mellemstore virksomheder:

”Det, at man har muligheden for at komme ind i et informationscenter og booke en guide, hvis man har brug for det, er med til at give turisten en bedre oplevelse”

Kenny Frost påpeger, at fiskeri i de Midtjyske vandløb, er et af de sværeste steder i verden at kaste snøren ud.

Hvis flere turister bestiller en guide og køber en overnatning i forbindelse med deres fisketur, vil det være med til at give penge i kassen hos de virksomheder, der beskæftiger sig med fiskeri.

Herningsholm å er et af de steder det bliver bedre at fiske. Foto: Peter Arve

Ved Skjern Å og Karup Å har de opført et lignende projekt, og her har der været succes med at tiltrække udenlandske gæster. Det har resulteret i 15 nye medlemmer i foreningerne ved Karup Å. Der har også været en positiv udvikling i antallet af solgte laksekontingenter, hvor der er i perioden fra 2017 til 2018 er blevet solgt 41 flere kontingenter. Hiver man alle de solgte kontingenter op af nettet, er det i alt 42%, der er købt af turister.

Visit Herning genkender den øgede interesse

Visit Herning oplever også, at turisterne i større grad søger ud i naturen, når de først har valgt at tage til Herning. De vil ikke tage æren for, at der har været succes med den øgede turisme rettet mod lystfiskeri, men peger på projekt ’Riverfisher’ som grunden til fremgangen:

”Grunden, til at flere turister vælger at tage på fisketur til Herning, er, at der er blevet gjort en indsats på at udvide området inden for fiskeri”

Direktøren for Visit Herning Mette Gottlieb henviser til det markedsføring projekt ’Riverfisher’ har haft overfor de udenlandske fiskere.

Hun mener, at de 3 millioner kroner, kommunen har afsat til at bygge et samlingssted for fiskerientusiaster, er en god start.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *