Flere fleksjobbere florerer på arbejdsmarkedet

Antallet af personer i fleksjob bliver fortsat højere og højere. I Herning Kommune er tallet steget med 76,4 procent siden den ny fleksjobreform i 2013. Huset No. 7 er med til at beskæftige kommunens mange fleksjobbere.

På ”Caféen” i Huset No. 7 er der ansat 33 i fleksjob og tre på fuldtid. Foto: Theresa Rømer Andersen

Af Theresa Rømer Andersen, d. 10-10-2019

Antallet af fleksjobbere er på sit højeste siden fleksjobreformen i 2013. På landsplan har antallet af fleksjobbere i beskæftigelse rundet 70.000. Stigningen mærker de også til i Herning Kommune.

I Kultur- og Fritidsudvalget er formand Johs Poulsen bevidst om stigningens muligheder samt konsekvenser på godt og på ondt.

”På den ene side er det bekymrende, men på den anden side er det et redskab til at få folk videre. Når det er steget, er det fordi, at man har fundet ud af, at fleksjob kan hjælpe nogle, som måske ellers er håbløst kørt fast. Hvis det er med til at mindske folk, der er på sygedomsydelse eller ellers ville være røget på førtidspension, så er det jo positivt. ”

Fleksjobbere på café

Hos Huset No. 7 har Herning Kommune for snart fire år siden indviet en socioøkonomisk café som et tilbud til fleksjobbere.

”Caféen” har givet 33 personer med behov for et fleksjob en vej ind på arbejdsmarkedet. Derudover arbejder der tre fuldtidsansatte på cafeen inklusiv den daglige leder, Line Hillerup. Caféen er dermed med til at beskæftige 2,4 procent af Hernings 1339 fleksjobbere.

”Alternativet var jo, at de her mennesker gik arbejdsløse. Det er meget federe for alle parter at få folk i arbejde, uanset om det så er kommunen selv, der skal betale deres løn, ” siger Line Hillerup.

Den daglige leder på ”Caféen”, Line Hillerup, udmelder, at de i dag er så bookede, at man kun kan få plads, hvis man har bestilt bord. Foto: Theresa Rømer Andersen

Fleksjob er ikke en sovepude

De ansatte arbejder i alt fra 6 til 28 timer om ugen. Og efter Line Hillerups opfattelse har kommunen igennem dette projekt været deres ansvar bevidst. Hensigten var, at tilbuddet skulle give de ansatte et fodfæste på et arbejdsmarked og et liv, hvor man måske før har haft svært ved at finde det.

”Selvfølgelig skal man ikke være fuldstændig blind eller statisk i sit syn på det. Man skal også vurdere, om folk har haft et grundlag for at komme videre, om de kan klare et egentligt job senere. Man skal hele tiden huske på, at det ikke skal blive en sovepude, ” udtaler Johs Poulsen.  

Efter successen med cafeen er Herning Kommune fortsat i gang med at arbejde på andre tiltag, og beskæftigelseschefen i Herning Kommune, Carsten Lagoni, fortæller, at de forventer en yderligere stigning i antallet af fleksjobbere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *