Godt træningsmiljø i Sunds IF har givet gode resultater

Sidste efterår kunne Seniorherre i Sunds IF knapt stille hold. Men efter at have gjort U19 drengene til en del af holdet, har tilførslen af spillere givet et bedre træningsmiljø og bedre resultater. Det har gjort holdet mere attraktivt.  

Seniorherrer under aftenens træning.
Foto: Camilla Astrup Daniel

Af Camilla Astrup Daniel d. 10-10-2019

For bare et år siden havde Sunds IF’s omklædningsrum været tomt kl. 21 en tirsdag aften. Men nu bliver spillerne gerne hængende til snak over en “efter-trænings bajer”. Efter sammenlægningen af seniorherrer og U19 i Sunds IF er der nemlig igen kommet stor opbakning til træningen.  

Ændring af mentaliteten

Cheftræner Lennart Jensen slutter træningen af.
Foto: Camilla Astrup Daniel

Cheftræner Lennart Jensen fortæller, at der er sket en ændring i mentaliteten hos spillerne. Før kunne man godt komme med til kamp, selvom man ikke mødte op til træning, på grund af spillermangel. Nu er der rift om at få en plads på weekendens holdkort.

’’Der er jo kommet konkurrence på andetholdet også. Det gør, at vi har nogle, som træner væsentligt mere, end de har gjort før. Og kommer de ikke til træning, så risikerer de jo ikke at spille i weekenden. Og man spiller jo fodbold for at spille kampe,’’

Istemmer træner på holdet Allan Mikkelsen.

Stadig bajer i omklædningsrummet

Selvom konkurrencen på holdet er blevet større, ændrer det ikke på den gode stemning. Og den gode stemning og sammenholdet gør, at Baltasar Kárason gerne tager den fem kvarter lange køretur fra Hvidesande til Sunds for at spille fodbold to gange om ugen.

At spillere som Baltasar Kárason gerne tager turen til Sunds IF, selvom han kun kendte én spiller i forvejen, er noget der vækker glæde hos Peter Ackermann, som også er en del af Sportsudvalget i Sunds IF.

’’En af grundene, til at jeg kom med i sportsudvalget, var for at finde ud af, hvordan vi kunne lokke flere spillere til. Der sagde vi til spillerne, at de skulle tage fat i deres venner. Få dem nu med herud og spille, og det har hjulpet.’’

Den gode stemning på holdet, er også noget Baltasar Kárason bemærkede, da han først kom til klubben. Og allerede efter en uge følte han, at han var en del af holdet, fordi de havde været så gode til at tage imod ham.

Peter fortæller også, at grunden til at folk gerne kommer til træning nu skyldes, at de bakker op om hinandens kampe og at man snakker på tværs af årgange, og at snakken livligt går over en øl i omklædningsrummet efter træning.

Lysten til at drømme stort

Spørger man trænerne, hvad fremtiden bringer, tør de godt drømme stort. Sæsonens resultater efter oprykning fra serie 4 gør, at endnu en oprykningsdrøm er begyndt at spire. Cheftræner Lennart Jensen fortæller, at efter denne sæson er målsætningen at rykke op i serie 2, da de stadig ser et stort udviklingspotentiale i holdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *