Ikonet Eyde fylder 180 år: ”Har en speciel betydning for byen”

Hotel Eyde er et ikon i Hernings bybillede og har en stor betydning for mange af byens borgere, vurderer direktør i VisitHerning, Mette Gottlieb, forud for hotellets 180 års fødselsdagsweekend.

Der er god grund at flage foran Hotel Eyde i denne uge. Hotellet fylder nemlig 180 år, og som en af byens ældste bygninger, har den en stor betydning for byens borgere. (Foto: Nicolai Sabro Hansen)

Af Nicolai Sabro Hansen d. 10-10-2019

Der er i denne weekend lagt op til fest, når Hotel Eyde, der har præget bybilledet siden 1839, fejrer 180 års fødselsdag. De mange år på torvet har gjort hotellet til et brand for byen.

Det forklarer Mette Gottlieb, direktør i VisitHerning.

”Hotellet har haft en kæmpe indflydelse på byen. Det står som et ikon på torvet i centrum af Herning, og har sin helt egen signatur på lige præcis den placering. Herning er en ung by og har ikke så gamle bygninger, så det er et af de steder, man værner om og gør meget for at bevare.”

Hun vurderer, at hotellet er en så integreret del af byen, at de fleste med tilhørsforhold til byen, har et stærkt forhold til hotellet.

”Rigtig mange familier har igennem generationer afholdt mærkedage på hotellets restaurant. Det, at man har et sted, hvor man har fejret de største dage med sine kære, gør, at hotellet har en speciel betydning for mange. Og fordi det stadig har det udtryk, som det altid har haft, er der også mange traditioner og minder forbundet med stedet.”

En vigtig brik

Hotellet har de seneste fire år vundet prisen som Årets Best Western Plus Hotel i Skandinavien, hvor hotelkæden er indehaver af 30 hoteller. Desuden er det rangeret som landets 27. bedste hotel på TripAdvisor foran kendte hoteller som Nimb og Bella Sky.

Det gode renommé gør, at hotellet er det foretrukne sted i byen, når kendisser besøger byen.

”Vi har utroligt mange popstjerner og prominente VIP-gæster, der kommer på besøg, og hvis de skal bo her, skal vi også kunne tilbyde faciliteter, der lever op til deres standard. På den måde er Hotel Eyde også en vigtig del af byen, så vi stadig kan tiltrække den slags gæster.”

Nyrenoveret, men autentisk

I alt indeholder hotellet 119 værelser, der blev renoveret mellem 2011 og 2014. En uge inden færdiggørelsen, udbrød der dog brand, og derfor stod dele af hotellet først klar igen i juli 2015.

”Det står superflot, og selvom det er nyrenoveret, er det gjort i en elegant stil, og man føler stadig, det har den charme og atmosfære, der gør det tydeligt, at det er et hotel med meget historie.”

Fejringen løber over tre dage og byder både på jubilæumsmiddag fredag aften, stor frokostbuffet lørdag og åbent hus, rundvisning samt kaffe og kagebord søndag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *