Ny Røde Kors butik mangler stadig flere hænder

Den nyåbnede Røde Kors butik på Absalonsvej i Herning mangler stadig flere frivillige. Det kan blandt andet få konsekvenser for åbningstiderne, fortæller Thea Sjørslev Madsen, formand for Røde Kors Herning.

Den store butik på Absalonsvej rummer både tøj, møbler, bøger og nips. Foto: Sofia Morre Christensen

Af Sofia Morre Christensen d. 10-10-2019

HERNING. På Absalons Vej 6a i Herning er en ny, stor Røde Kors butik skudt op mellem kæder som Jysk og BabySam. Og det går på mange måder godt med butikken, der har været åben siden d. 27. september. Det siger formanden for Røde Kors i Herning, Thea Sjørslev Madsen.

”Vi har haft åbent i snart 14 dage, og vi har solgt godt og er blevet taget venligt imod af kunderne, og de andre butikker er også meget positive”, siger hun.

Manglen på frivillige kan påvirke åbningstiderne

Mange frivillige har også allerede meldt sig til at hjælpe i butikken. Problemet er bare, at de fleste er løst tilknyttet og ikke har vagter i et fast skema. Og det kan komme til at påvirke driften af butikken, fortæller Thea Sjørslev Madsen. 

”Vi har ikke nok faste frivillige til, at vi kan bemande butikken til de åbningstider, vi gerne vil have. Lige nu er vi flere, der arbejder rigtig meget, for at vi kan holde de åbningstider, vi har”, siger hun.

Butikkens åbningstider er i øjeblikket alle hverdage 10-17 samt lørdag 10-14. Og det er altså de tider, der er i fare for at blive nedjusterede.

Folk ’blomstrer’ i butikken

En del af de frivillige i butikken er folk med forskellige vanskeligheder, blandt andet handicap og former for angst, der gør, at de ikke kan varetage alle opgaver. Derfor skal de,  der gerne vil give en hånd med i butikken, kunne rumme folk, der er anderledes end dem selv.

”Folk blomstrer, når de får lov at være her. De, der skal passe butikken, skal have rummeligheden i sig. Man skal føle sig værdsat i frivilligflokken”, fortæller Thea Sjørslev Madsen.

Indtjeningen går også til lokalområdet

Udover at donere en pæn del af indtjeningen til Røde Kors’ hovedkontor, som distribuerer pengene ud til folk i nød verden over, går en stor del af indtjeningen også til lokalområdet i Herning. De bruges blandt andet til at støtte arbejdet i organisationer som ’Besøgsvenner’ og ’Patientstøtter’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *