Team Herning cykler selvtilliden i top

I Herning tages der alternative metoder i brug for at give de unge mere selvtillid. Et hold unge mennesker med et behov for en selvtillidsindsprøjtning sættes sammen i kampen for at overvinde egne begrænsninger. I fællesskab skal de nedlægge 112 kilometer. De skal cykle til Paris.  

For Mille Kage Bendixen er turen til Paris, en tur hun aldrig vil glemme. Hun har derfor valgt at gøre den permanent. Foto: Mia Brosbøll.

Af: Mia Brosbøll og Caroline Monin d. 10-10-2019

Herning Kommune går til kamp mod unges mindreværdskomplekser, små sociale netværk og overvægt. I budgetforliget for 2020 blev der afsat penge til, at ’få flest mulige borgere til at være fysisk aktive’, herunder menes der også den del af befolkningen, der omfatter de unge, der er i risiko for ikke at kunne gennemføre en uddannelse eller har svært ved at fungere blandt andre.

Nogle af pengene fra budgetforliget er derfor afsat til cykelholdet “Team Herning”, hvis formål er at bidrage til sundhed og trivsel for unge mellem 14 og 16 år. Et cykelhold på mellem 10-18 personer, der udvælges nøje.

 ”Når vi har præsenteret projektet for skolerne, melder skolerne tilbage med mulige emner. Dem tager vi så en snak med,” forklarer teamchef for Team Herning, Mogens Hjort.

Mere end bare en cykeltur 

Team Herning er ikke kun et projekt, som kommunen støtter i forsøget på at gøre fremtiden mere lys for udsatte unge. Det er også et idrætsprojekt, der gennem positiv omtale skal få flere til at dyrke motion. 

”Når de unge vender hjem og fortæller om det, får det flere til at ville dyrke motion. Det er godt, for motion er medvirkende til, at færre får brug for kommunal hjælp senere i livet,” forklarer næstformand i ’Social- og Sundhedsudvalget’ i Herning Kommune, Karlo Brondbjerg.

At være en del af holdet kræver både socialt og fysisk engagement. Rytterne forpligter sig til at deltage i regelmæssige træninger og skal samtidig bidrage med aktiv deltagelse i og omkring holdet. De mange timer med teamet skaber sammenhold, og det er en fordel for de unges syn på motion, mener Karlo Brondbjerg. 

”Det er ikke bare oplevelsen omkring cykelturen, men overbevisningen om hvad det sociale netværk omkring motionen kan gøre,” siger han. 

En succeshistorie

Karlo Bondbjerg mener, at projektet har haft en positiv effekt på de unges fremtid og syn på motion. Af de 15 unge mennesker, der blev sendt afsted i år 2015, er alle, undtagen én, i dag i uddannelse. “Den sidste er i fast arbejde,” forklarer han. 

En af de unge, der i 2015 deltog i projektet, er 19-årige Mille Kage Bendixen. For hende har projektet beriget med en ny interesse, men samtidig også en fremtidsplan. 

”Jeg har fået meget med fra turen. Jeg begyndte at interessere mig for cykling og meldte mig ind i Herning Cykelklub, og i forhold til min fremtid vil jeg gerne læse til konservator efter mit sabbatår.”  

Hør hvad den tidligere deltager Mille har at fortælle om sin oplevelse med TeamHerning:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *